Pripremite se za neviđeno virtuelno putovanje kroz džamiju Al-Aqsa u Jerusalemu u krugu od 360 stepeni. Imate priliku vidjeti sve ljepote jednog od najsvetijih muslimanskih mjesta na svijetu. Milioni ljudi su posjetili ovaj kompleks, a sada i vi možete biti među njima.

 

Putovanje će vas odvesti u unutrašnjost Kupole na stijeni i džamije Al-Qibli, kao i do mnogih drugih vjerskih znamenitosti koje se protežu na 14 hektara. Kako biste upoznali Al-Aqsu u 360 stepeni, povlačite mišem po ekranu za pretraživanje stranice ili usmjerite telefon u smjeru mjesta koje želite posjetiti.

 

Prošetajte prostorom oko Kupole na stijeni u petak i pogledajte unutrašnjost te džamije izbliza. Možete pogledati i druge vjerske objekte i kupole koje čine dio kompleksa Al-Aqsa.

Zakoračite u džamiju Al-Qibli, gdje se stotine vjernika okuplja na molitvu petkom. Možete prošetati džamijom, oko nadsvođenih stubova koji dijele prostor na sedam redova.

Pogledajte unutrašnjost Kupole na stijeni u petak, gdje možete vidjeti kako vjernici obilaze Svetu stijenu uzdignuća. Možete sići u malu pećinu ispod stijene, gdje vjernici dolaze na molitvu.

Producent:

Megan O'Toole

 

Snimatelj:

Wojtek Arciszewski

 

Dizajn:

Mohammed Haddad